Wild immersion saapuu suomeen

Löysin Wild Immersionin keväällä 2018 Ranskassa, jolloin he toivat virtuaaliset luontoelokuvat Cannesin elokuvafestivaaleille.

Luontoelokuvia oli kuvattu jo kaksi vuotta ympäri maailmaa ja sain kokea niistä sykähdyttävimpiä hetkiä lyhyessä vr-elämyksessä.

Painoin virtuaalilasit päähäni ja sukelsin sademetsään. Olin puussa koalan kanssa. Hän katseli minua luottavaisesti. Hetkeä myöhemmin sukelsin syvänmeren kalojen seurassa. Istuin turvallisesti pyörivässä tuolissa, mutta sukeltaessa katselin kalaparvia jalkojeni alla ja välkähtelevää veden pintaa pääni yläpuolella.


Nostin lasit päästäni ja kysyin, miten voisimme lähteä tähän toimintaan mukaan. Sovin olevani yhteydessä Wild Immersionin isään ja visionääriin Adrien Moissoniin. Hän lähetti minulle sähköpostia ennen kuin olin ehtinyt edes astua takaisin oikeaan maailmaan. “It’s meant to be!” Adrien viesti ja tiesin mitä hän tarkoitti.

Hanketta lähti toteuttamaan itseni lisäksi kaksi kaverusta Kauppakorkealta ja liuta rakkaita perheenjäseniä: mieheni Jukka Lappi, aiemmasta yritystoiminnasta yhtiökumppanini Hannu Valojärvi, äitini Kirsti Sinclair, sisareni Joanna Sinclair ja Pamela Sinclair ja lankomieheni Christian Sinclair.


Tuotimme syksyllä 2018 Adrien Moissonin kanssa uuden vr-filmin, jota kuvattiin myös Suomessa. Borealis-filmiin saatiin ihania otoksia joutsenista ja oravista ruskassa. Karhukin kävi tutustumassa pallokameraan, mutta se rouskutti kameran niin tohjoksi, ettei runnellusta muistikortista saanut kokemusta talteen. Koko filmisarjan pelottavin eläin on katsojien mukaan tällä hetkellä tarantellahämähäkki.


Jane Goodall Instituutin suojelemia uusia keskuksia on auennut ensimmäisen vuoden aikana ympäri
maailman. Virtuaalisten luonnonpuistojen lisäksi ollaan perustamassa jo kaksi oikeaa luonnonpuistoa.

Tämä oma salimme avasi ovensa maaliskuussa 2019 Helsingissä. Kohdistamme Suomen toiminnasta kerättyjä varoja arktisen luonnonpuiston perustamiseen.

Tervetuloa!

Stephanie Sinclair Lappi,
Wild Immersion Finland