VR-Elämykset

Vr-elokuvia kuvataan 360-asteisella pallokameralla ja niitä katsotaan virtuaalitodellisuuslaseilla. Lasien avulla voi seikkailla vaikkapa lintuparven seurana taivaankantta. Katsellessa alaspäin näkee puiden latvat itsensä alapuolella ja kääntäessä katsetta sivulle näkee muut linnut. Elämyksiä on kuvattu lentämisen lisäksi meren alla, viidakossa ja jäätiköllä. Tuolit, joissa istutaan kääntyvät, jolloin taakseen katsomalla voi löytää viidakosta lähestyvän tiikerin tai lähellä sukeltavan mustekalan.

Virtuaalitodellisuuselämykset tuntuvat lähes siltä, kuin eläimen olisi kohdannut oikeasti. Eläimen katse jää mieleen. Moni sanoo huomanneensa tuntevansa eläinten tuoksun tai aavistaneensa eläimen tuntemukset, kun on päässyt niin lähelle villieläintä sen luonnollisessa elintilassa.

Vr-elämykset eivät ole luontodokumentteja vaan hetkiä, koottuja kohtaamisia eri eläimien kanssa monissa eri maissa. Elämyksissä tapahtuu koko ajan ja eläimet vaihtuvat.

Wild Immersion-salit ovat elämys itsessään.

Sademetsä-salissa on vehreä tunnelma Naava viherseinän oikeiden kasvien ansiosta. Kuvataitelija Katariina Sourin väriä hehkuva muraali ja eläinmaalaukset tuovat Sademetsän henkiin.

Kuvanveistäjä Eliya Zweygberg on toteuttanut mahtavan Sarvikuonoveistoksen saliin.

Sademetsä-salin kahdessa vaihtuvassa elämyksessä pääset samoilemaan viidakkoon ja sukeltamaan kalaparvien seurassa.


Arktisen Taiga-salin muraaliin Katariina Souri on maalannut jäämeren iltahämyssä Pohjolan eläimiä ja kuvanveistäjä Eliya Zweygbergin Tunturipöllöveistos liitää salin yllä.


Arktisen Taiga-salin kahdessa vaihtuvassa elämyksessä lumenvalkoiset eläimet tervehtivät sinua revontulien loisteessa.


Varoitus!

On hyvä tietää, että vr-elämys muistuttaa ajelua vuoristoisella tiellä. Maisemat ovat hienot, mutta jos kärsit ankarasta matkapahoinvoinnista kokemus saattaa aiheuttaa huonovointisuutta. VR-elämyksen voi jättää kesken nostamalla lasit pois. Lipun hintaa ei kuitenkaan palauteta, joten lähdethän seikkailuun omalla vastuulla.