Etsi
  • Stephanie Sinclair-Lappi

Wild Immersion rantautuu Suomeen

Miten kaikki alkoi?


Löysin Wild Immersionin keväällä 2018 Ranskassa, jolloin he toivat virtuaaliset luontoelokuvat Cannesin elokuvafestivaaleille.


Luontoelokuvia oli kuvattu jo kaksi vuotta ympäri maailmaa ja sain kokea niistä sykähdyttävimpiä hetkiä lyhyessä vr-elämyksessä.


Painoin virtuaalilasit päähäni ja sukelsin sademetsään. Olin puussa koalan kanssa. Hän katseli minua luottavaisesti. Hetkeä myöhemmin sukelsin syvänmeren kalojen seurassa. Istuin turvallisesti pyörivässä tuolissa, mutta sukeltaessa katselin kalaparvia jalkojeni alla ja välkähtelevää veden pintaa pääni yläpuolella.


Nostin lasit päästäni ja kysyin miten voisimme lähteä tähän toimintaan mukaan. Sovin olevani yhteydessä Wild Immersionin isään ja visionääriin Adrien Moissoniin. Hän lähetti minulle sähköpostia ennen kuin olin ehtinyt edes astua takaisin oikeaan maailmaan. “It’s meant to be!” Adrien viesti ja tiesin mitä hän tarkoitti.


Hanketta lähti toteuttamaan itseni lisäksi kaksi kaverusta Kauppakorkealta ja liuta rakkaita perheenjäseniä: mieheni Jukka Lappi, aiemmasta yritystoiminnasta yhtiökumppanini Hannu Valojärvi, äitini Kirsti Sinclair, sisareni Joanna Sinclair ja Pamela Sinclair ja lankomieheni Christian Sinclair.


Tuotimme syksyllä 2018 Adrien Moissonin kanssa uuden vr-filmin, jota kuvattiin myös Suomessa. Borealis-filmiin saatiin ihania otoksia joutsenista ja oravista ruskassa. Karhukin kävi tutustumassa pallokameraan, mutta se rouskutti kameran niin tohjoksi, ettei runnellusta muistikortista saanut kokemusta talteen.


Jane Goodall Instituutin suojelemia uusia keskuksia on auennut ensimmäisen vuoden aikana ympäri maailman: Zurichiin, Buenos Airesiin, Montrealiin, Amsterdamiin, Los Angelesiin, Shenzheniin. Virtuaalisten luonnonpuistojen lisäksi ollaan perustamassa jo kaksi oikeaa luonnonsuojelualuetta Tansaniaan ja Kambodžaan.


Tämä oma salimme avasi ovensa maaliskuussa 2019 Helsingissä. Virtuaalielämysten lisäksi Wild Immersion esittelee suomalaista taidetta Hotel Havenin tiloissa. Taidemyynnin tuotoista kohdistamme varoja Suomen luonnon moninaisuuden suojeluun.


Tervetuloa!

Stephanie Sinclair Lappi, Wild Immersion Finland


58 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

©2019 by Wild Immersion Finland