Etsi
  • Stephanie Sinclair-Lappi

Vuosi villissä luonnossa

Päivitetty: 31. joulu 2019

Wild Immersionin vuosi Hotel Havenissa päättyy tänään. Mitä seuraavaksi? Omistajat Jukka, Stephanie ja Hannu kertovat millainen vuosi villissä luonnossa on ollut ja mistä Wild Immersionin virtuaalisafarit löytää vuonna 2020.


Omistajat Stephanie Sinclair Lappi ja Hannu Valojärvi kuvattuna Arktinen taiga-näyttelysalissa

Wild Immersionin näyttelysaliin loihdittiin vuoden alkaessa arktinen pohjola ja värikäs sademetsä. Hotel Havenin salit saivat täysin uuden ilmeen koko seinän värikkäillä muraaleilla, jotka toteutti Katariina Souri. Muraalien ylle nostettiin Sourin luonnon inspiroimia teoksia, joilla kerättiin varoja Suomen luonnon suojeluun. Tiloissa vaikutuksen tekivät myös Eliya Zweygbergin huikeat metalliveistokset: pullohuulisarvikuono ja tunturipöllö. Sademetsässä hengitti Naavan viherseinä.


Katariina Sourin jäämeren uhanalaiset eläimet taideteoksissa: myskihärkä, kiiruna ja napakettu.

Avajaisia vietettiin Hotel Havenissa isolla joukolla maaliskuussa 2019. Ylva Haru soitti tunnelmallisesti Bar Havenin puolella, samalla kun vieraat seikkailivat ympäri maailmaa virtuaalisafareilla ja herkuttelivat Satu Silvon Silvoplee-leivoksilla. Koko viikonlopun kävi ihmisiä tutustumassa sankoin joukoin ja tunnelma oli loistava!


Omistajat Jukka Lappi, Stephanie Sinclair Lappi ja Hannu Valojärvi. Kuva: Omar El Mrabt avajaisista 03/2019.

Vuoden aikana virtuaalisafareilla on seikkaillut loistava joukko kouluryhmiä, yrityksiä ja yhteisöjä, matkailijoita läheltä ja kaukaa, medioiden edustajia, perheitä ja kaveriporukoita.

"Sykähdyttävimmät hetket on olleet asiakasryhmien kanssa. Palaute on ollut oikeasti liikuttavankin positiivista. On ollut upea nähdä miten paljon luontoasioista kiinnostuneita ihmisiä on ja mikä hyvyys ja auttamisenhalu ihmisistä paistaa." kertoo Hannu Valojärvi.

Wild Immersion keräsi lipputuloilla varoja Jane Goodall Instituutille uhanalaisten lajien suojeluun ja taidemyynnillä Suomen luonnon monimuotoisuuden suojeluun. Taideteoksista teetettiin asusteita ja painotuotteita. Taidemyynnistä kerätyistä tuotoista ohjattiin varoja Luonnonperintösäätiön arvokkaalle hankkeelle suojella koskematonta Lapin metsää. Hanketta tuki Aki Kaurismäen yhtiö huikealla sadan tuhannen euron lahjoituksella.

”Kahdensadan hehtaarin ikimetsän luonnontilan varmistaminen on mielestäni hienoin etappi tällä taipaleella ja on ollut kunnia olla Luonnonperintösäätiön kanssa siinä työssä mukana,” arvioi Jukka Lappi.
Hevosaitajärvi Seitasaaren suojelualueella. Kuva: Anneli Jussila, Luonnonperintösäätiö.

Yhdessä tekemistä eri maista käsin


Omistajakolmikko tapasi alunperin Helsingin Kauppakorkeassa vuonna 1998 ja ystävät ovat tehneet monia yrityshankkeita yhdessä vuosien varrella. Wild Immersion kiehtoi virtuaaliteknologian, elämyksellisyyden ja luonnonsuojelun vuoksi.


"Yhteistyömme perusta on toiminnanvapaus." Ekonomi 12/2019.

Hannu Valojärvi on vastannut Wild Immersionin Suomen päästä, Jukka Lappi ja Stephanie Sinclair Lappi vetäneet toimintoja Brittein saarilta käsin.

Tiukka shakkimatsi alkamassa Hotel Havenissa. Kuvat: Roni Rekomaa, Ekonomi-lehden 12/2019 kuvauksista.
Muistaako jompi kumpi säännöt?

Vuosi yhteistyötä eri maista käsin on opettanut yhteisten arvojen tärkeydestä sekä kirkastanut viestimistä ja päätöksentekoa. Vaikeinta on ollut työroolien selkeyttäminen, koska kaikki kolme omistajaa omaavat samankaltaisen työkokemuksen ja osaamisen, jolloin hommia on tehty sumpussa jakamatta niitä järkevästi. Parasta ja arvokkainta on ollut yhteinen näköala ja suunta. Perusta on rakennettu ja tulevaisuus näyttää mielenkiintoiselta!


Viidakon säännöillä mennään
Yllättävä siirto
Hannu luulee voittaneensa

Vuonna 2020 Wild Immersion levittää siipensä


Vuosi Hotel Havenissa on juuri päättymässä, mutta Wild Immersionin Finlandin tarina jatkuu. Ensi vuonna virtuaalisafarit löytyvät Botania Elämyspuutarhasta Joensuusta, maailman pohjoisimmasta perhospuutarhasta.

"Botaniassa on jotain taikaa. Paikka on sykähdyttävä ja siellä henkii tekemisen valo ja innostus, ilo kaikille aisteille." kertoo Stephanie Sinclair Lappi.

Lisää tietoa Botanian kasvitieteellisestä puutarhasta, perhoslajeista, aistipuutarhasta lapsille, ja jäästä rakennetusta talvipuutarhasta: www.botania.fi


Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta Wild Immersionin yhteistyökumppaneille, sijoittajille, taiteilijoille, safarivierailijoille ja erityisesti työntekijöillemme, jotka ovat luoneet Wild Immersionin hengen.


Pysykää villeinä!

340 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

©2019 by Wild Immersion Finland